Over Gertie

over gertie

Ik ben in 1958 geboren in Egmond aan Zee.
Van jongs af aan was ik altijd aan het tekenen en ik wist op de middelbare school al dat ik later illustrator wilde worden. Mijn opleiding kreeg ik aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.
Sinds 1983 werk ik als illustrator van kinderboeken: zelfgeschreven prentenboeken en boeken van andere schrijvers. Ik werk ook voor educatieve uitgeverijen; veel schoolgaande kinderen kennen mijn tekeningen wel van boeken voor AVI – lezen, schrijflessen of rekenboekjes. Daarnaast werk ik regelmatig voor tijdschriften. Voor het televisieprogramma Sesamstraat maakte ik illustraties bij voorleesverhalen en kleine animatiefilmpjes. Maar het allerliefst maak ik samen met Annemarie Bon de boeken van Haas.

Met illustrator Georgien Overwater en animator Marianne Eijgendaal deel ik een mooie werkplek onder het spoor met uitzicht op het Prinseneiland. Ik vind het fijn om niet de hele dag in m’n eentje te werken.
Naast mijn vaste illustratiewerk dat meestal voor een opdrachtgever is vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd dingen voor mezelf te doen. Ik maak stempels, keramiek en naai allerlei leuke tasjes.

Hier kun je foto’s van me bekijken

Je kunt me volgen op Instagram

Schermafbeelding 2014-01-28 om 11.40.01