Illustratiecursus

cursus prentenboek maken

Een keer per jaar geef ik een Cursus Prentenboekmaken. Bij genoeg aanmeldingen begint deze cursus op woensdag 23 oktober 2019 Het zullen 10 lessen zijn die eens per twee weken plaatsvinden op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur, in de ruimte van De Illustratiestudio, Tussen de Bogen 62, 1013JB, Amsterdam.

 Als je geïnteresseerd bent in de cursus die begint op 23 oktober2019, stuur me dan een mailtje

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Bij 6 aanmeldingen gaat het zeker door!

De cursus zal 250 euro per persoon gaan kosten (exclusief btw) Papier en tekenmateriaal zijn volop aanwezig!

Tijdens de eerste 8 lessen van de cursus leer ik je hoe je van je eigen verhaal een echt prentenboek kunt maken. Het begint met je eerste idee, daarna een storyboard tot uiteindelijk je eigen prentenboek met acht of meer prenten en schutbladen.

Gedurende de cursus wordt er aandacht besteed aan de compositie, het materiaalgebruik (dat kan van alles zijn: pastelkrijt, ecoline of aquarelverf, acrylverf, oostindische inkt of kleurpotloden, alles is aanwezig!) en de uitdrukking van de hoofdfiguren. Ook zal er aandacht zijn voor de tekst. We gaan veel prentenboeken van andere illustratoren bekijken en je kunt mij natuurlijk van alles vragen over de beroepspraktijk van illustrator waarin ik meer dan 35 jaar werkzaam ben.

De laatste 2 lessen zullen besteed worden aan het op Japanse wijze inbinden van het boek. Onder begeleiding van boekbinder Jeroen Beets.

Hier kun je foto’s bekijken van de cursussen die ik de afgelopen jaren gaf.

Stuur me een mailtje als je zin hebt om mee te doen.

illustratie cursus

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s